Scheeder, Martin

Up a level
Export as [feed] Atom [feed] RSS 1.0 [feed] RSS 2.0
Group by: Item Type | No Grouping
Number of items: 35.

Journal Article

Müller Richli, Martina; Weinlaender, Fabian; Wallner, Marlies; Pöllinger-Zierler, Barbara; Kern, Julian; Scheeder, Martin (2023). Effect of feeding Alphitobius diaperinus meal on fattening performance and meat quality of growing-finishing pigs Journal of Applied Animal Research, 51(1), pp. 204-211. Taylor & Francis 10.1080/09712119.2023.2176311

Quander-Stoll, Nele; Früh, Barbara; Bautze, David; Zollitsch, Werner; Leiber, Florian; Scheeder, Martin (2021). Sire-feed interactions for fattening performance and meat quality traits in growing-finishing pigs under a conventional and an organic feeding regimen Meat Science, 179, p. 108555. Elsevier 10.1016/j.meatsci.2021.108555

Müller Richli, Martina; Scheeder, Martin (2020). Schweinefleisch - ein gesunder Genuss Landfreund(10), pp. 60-62. Landfreund

Müller Richli, Martina; Zurlinden, M; Harms, Eugenia; Stratz, P; Scheeder, Martin (2019). Schweinefleisch – zart und gesund Fleisch und Feinkost, 128, p. 13. Schweizer Fleisch-Fachverband (SFF)

Müller Richli, Martina; Scheeder, Martin (2019). Schweinefleisch: gute Mastergebnisse trotz reduziertem Rohproteingehalt im Futter Agrarforschung Schweiz, 10(4), pp. 156-163. Agroscope Liebefeld-Posieux ALP

Müller Richli, Martina; Scheeder, Martin (2019). Viande de porc: bons résultats malgré une réduction des protéines dans la ration Recherche Agronomique Suisse, 10(4), pp. 156-163. Agroscope

Scheeder, Martin; Müller Richli, Martina; Stoll, P.; Harms, Eugenia; Forestier, S. (2017). Traditionelle Westschweizer Spezialitäten aus regional erzeugtem Schweinefleisch Agrarforschung Schweiz, 8(4), pp. 126-133. Agroscope Liebefeld-Posieux ALP

Müller Richli, Martina; Kaufmann, D.; Scheeder, Martin (2016). Bestimmung der Schweinefettqualität für die Zuchtwertschätzung Agrarforschung Schweiz, 7(4), pp. 180-187. Agroscope Liebefeld-Posieux ALP

Räber, M.; Letter, V.; Chassot, A.; Geyer, H.; Scheeder, Martin (2015). The Influence of Feeding Regimen on the Composition of the Fat Pads in the Bovine Digital Cushion Agricultural Sciences, 06(09), pp. 889-899. Scientific Research Publishing 10.4236/as.2015.69085

Scheier, Rico; Scheeder, Martin; Schmidt, Heinar (2015). Prediction of pork quality at the slaughter line using a portable Raman device Meat Science, 103, pp. 96-103. Elsevier 10.1016/j.meatsci.2015.01.009

Müller Richli, Martina; Scheeder, Martin (2014). Das Schwein ist, was es frisst: Neues Bewertungssystem für die Schweinefettqualität in der Schweiz Die Fleischwirtschaft, 94(6), pp. 57-59. Deutscher Fachverlag GmbH

Newspaper or Magazine Article

Scheeder, Martin (2021). Alte Sau Suisseporcs-Information(3), pp. 14-16. Suisseporcs / SUISAG

Scheeder, Martin (2021). So eine Sauerei, 6 : ruhig mal etwas zurückkrebsen Suisseporcs-Information(4), pp. 15-18. Suisseporcs / SUISAG

Scheeder, Martin; Luther, Henning (2021). Schweinefleischqualität : Unterschiedliche Qualitätsansprüche UFA-Revue(9), pp. 62-63. Fenaco

Scheeder, Martin (2020). So eine Sauerei, 4 : abgespeckt Suisseporcs-Information(12), pp. 12-15. Suisseporcs / SUISAG

Scheeder, Martin (2020). So eine Sauerei, 2 : das ist tabu! Suisseporcs-Information(8), pp. 9-12. Suisseporcs / SUISAG

Müller Richli, Martina; Scheeder, Martin (2020). Gutes Fett durch Leinsaat Top agrar : Südplus : top agrar-Spezial für Bayern und Baden-Württemberg(10), p. 45. Deutscher Landwirtschaftsverlag

Müller Richli, Martina; Zurlinden, M.; Harms, Eugenia; Stratz, P.; Scheeder, Martin (16 March 2019). Noch gesünderes und delikateres Schweinefleisch delikatessenschweiz.ch : Foodfachzeitung im Internet(115) Delikatessenschweiz

Müller Richli, Martina; Zurlinden, Monika; Harms, Eugenia; Stratz, Patrick; Scheeder, Martin (2019). Schweinefleisch – ein gesunder Genuss Suisseporcs-Information(2), pp. 13-14. Suisseporcs / SUISAG

Müller Richli, Martina; Scheeder, Martin (2019). Gute Mastergebnisse mit weniger Futterprotein Suisseporcs-Information(1), pp. 24-25. Suisseporcs / SUISAG

Book Section

Scheeder, Martin; Müller Richli, Martina (2019). Untersuchungen zur Fleisch- und Fettqualität von «Kräuterschweinen» In: Mengen- und Spurenelemente: essentiell für Leistung und Tiergesundheit. ETH-Schriftenreihe zur Tierernährung: Vol. 42 (pp. 191-194). Zürich: ETH Zürich, Institut für Agrarwissenschaften

Conference or Workshop Item

Scheeder, Martin (3 September 2021). Improving pork quality by means of breeding – a Swiss perspective In: EAAP 2021 : 72nd Annual Meeting of the European Federation of Animal Science. Davos, Switzerland. 30th of August - 3rd of September 2021. 10.3920/978-90-8686-918-3

Neubert, Christine; Khayatzadeh, Negar; Zurkirch, Rolf; Scheeder, Martin (3 September 2021). Last supper - the effect of feed intake before slaughter on pork quality traits In: EAAP 2021 : 72nd Annual Meeting of the European Federation of Animal Science. Davos, Switzerland. 30th of August - 3rd of September 2021.

Müller Richli, Martina; Harms, Eugenia; Holinger, Mirjam; Scheeder, Martin (2021). Gesundes Fleisch von glücklichen Tieren In: Futtermittel mit Mehrwert für Tier und Mensch : Tagungsbericht. ETH Schriftenreihe zur Tierernährung: Vol. 43 (pp. 106-109). Zürich: ETH-Zürich, Institut für Agrarwisenschaften

Stratz, P; Müller Richli, Martina; Scheeder, Martin (16 April 2019). Zart und saftig soll es sein, das Schweinefleisch In: SVT-Jahrestagung 2019: Big Data and Smart Livestock Farming. Zug: Schweizerische Vereinigung für Tierwissenschaften SVT

Signer-Hasler, Heidi; Burren, Alexander; Scheeder, Martin; Stratz, P; Hofer, A; Flury, Christine (April 2019). Genomweite Assoziationsstudien beim Edelschwein In: SVT-Jahrestagung 2019: Big Data and Smart Livestock Farming. Schweizerische Vereinigung für Tierwissenschaften SVT

Scheeder, Martin; Müller Richli, Martina (2018). Dietary supplementation with β-alanine failed to increase ultimate pH and to improve meat quality in pigs In: 64th International Congress of Meat Science and Technology. Melbourne. 12.-17.08.2018.

Scheeder, Martin; Müller Richli, Martina; Stoll, P.; Harms, Eugenia; Forestier, S. (2017). Jambon de Borne und Boutefas als AOP-Kandidaten In: Klimawandel und Nutztiere: eine wechselseitige Beeinflussung : Tagungsbericht 18. Mai 2017. ETH-Schriftenreihe zur Tierernährung: Vol. 40 (pp. 145-148). Zürich: ETH Zürich, Institut für Agrarwissenschaften

Scheier, Rico; Scheeder, Martin; Schmidt, Heinar (2016). Post-rigor assessment of porcine meat quality applying a portable raman system In: 61th International Congress of Meat Science and Technology. Clermont-Ferrand / France. 23.-28th August 2015.

Müller Richli, Martina; Kaufmann, D.; Scheeder, Martin (2015). Bestimmung der Schweinefettqualität für die Zuchtwertschätzung In: Gesunde und leistungsfähige Nutztiere : Futter an Genotyp oder Genotyp an Futter anpassen? : Tagungsbericht, 13. Mai 2015. ETH-Schriftenreihe zur Tierernährung: Vol. 38 (pp. 159-162). Zürich: ETH Zürich, Institut für Agrarwissenschaften

Ampuero Kragten, Silvia; Chiesa, S.; Scheeder, Martin; Bee, G. (2015). Physico-chemical data improves NIRS prediction models for drip loss in pork slices In: FAIM IV : Fourth Annual Conference on Body and Carcass Evaluation, Meat Quality, Software and Traceability : COST ACTION 1102 (Farm Animal Imaging, FAIM) (pp. 84-87). COST (European Cooperation in Science and Technology)

Müller Richli, Martina; Kaufmann, Daniel; Scheeder, Martin (2015). Prediction of the fatty acid composition in backfat of pigs as breeding tool In: NIR 2015 : 17th International Conference on Near Infrared Spectroscopy. Foz do Iguaçu, Brazil. 18.-23.10.2015. 10.17648/nir-2015-34378

Scheier, Rico; Scheeder, Martin; Schmidt, Heinar (2014). Assessment of porcine meat quality at the slaughter line using raman spectroscopy In: 60th International Congress of Meat Science and Technology. Punta del Este, Uruguay. 17-22 August 2014.

Müller Richli, Martina; Scheeder, Martin (2014). Neues Bewertungssystem für die Fettqualität bei Mastschweinen In: Brauchen Nutztiere Antibiotika? : 15 Jahre AML Verbot : Tagungsbericht. ETH-Schriftenreihe zur Tierernährung: Vol. 37 (pp. 148-151). Zürich: ETH Zürich, Institut für Agrarwissenschaften

Jörg, Hannes; Scheeder, Martin; Burren, Alexander; Schafroth, Maria; Tobler, Rahel; Vogt, Urs; Aufdermauer, Toni; Flury, Christine (2013). Breeding for meat quality in Swiss beef cattle In: 64rd Annual Meeting of the European Association for Animal Production, Nantes, France. Book of abstracts: Vol. 19 (p. 109). Wageningen Academic Publishers

This list was generated on Thu Mar 28 04:19:39 2024 CET.
Provide Feedback