School of Agricultural, Forest and Food Sciences HAFL > Consumer-focused Food Production > Consumer Behaviour

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2022

Jacquier, Laure; Rebenauque, Pierrick; Bourcet, Charlotte; Götze, Franziska; Rombach, Christine; Cezanne, Marie-Louise; Danthe, Eve; Deneulin, Pascale (January 2022). Le Chasselas vu par les consommateurs suisses Vignes et Vergers(1), pp. 13-15. AMTRA

Arnaudova, Marija; Brunner, Thomas; Götze, Franziska (2022). Examination of students' willingness to change behaviour regarding meat consumption Meat Science, 184, p. 108695. Elsevier 10.1016/j.meatsci.2021.108695

Franco Lucas, Bárbara; Götze, Franziska; Vieira Costa, Jorge Alberto; Brunner, Thomas (2022). Consumer Perception Toward “Superfoods”: A Segmentation Study Journal of International Food & Agribusiness Marketing, pp. 1-19. Taylor & Francis 10.1080/08974438.2022.2044955

2021

Waeber, Sophie (December 2021). Les dix-heures à l’école : Recommandation vs réalité Lebensmittelindustrie, 30(11/12), pp. 16-17. Verlag Lebensmittel-Industrie

Meier, Matthias; Götze, Franziska; Markoni, Evelyn; Eugster, Elisabeth; Heine, Daniel; Kopf, Katrin Annika; Denkel, Christoph (2021). Ernährungssysteme nachhaltiger gestalten : Einblicke in die transdisziplinären Forschungsaktivitäten der Berner Fachhochschule, Fachbereich Food Science & Management VSH-Bulletin, 47(1), pp. 25-35. Vereinigung der Schweizerischen Hochschuldozierenden VSH

Markoni, Evelyn; Götze, Franziska (18 March 2021). Restaurantbesitzer*innen mit Pioniercharakter machen sich gegen Food Waste stark und leisten gleichzeitig einen Beitrag zum Klimaschutz In: Jahrestagung der Schweizerischen Gesellschaft für Agrarwirtschaft und Agrarsoziologie (SGA) 2021. Online. 18.-19. März 2021.

Götze, Franziska; Brunner, Thomas (2021). A Consumer Segmentation Study for Meat and Meat Alternatives in Switzerland Foods, 10(6), p. 1273. MDPI 10.3390/foods10061273

Tinguely, Noémi; Götze, Franziska; Hentgen, Jérémy; Zbinden Gysin, Karin; Herholz, Cornelia (2021). Pour quelles raisons les propriétaires de chevaux se procurent-ils de la litière Bio-Compost ? Agroscope Science(120), pp. 22-23. Agroscope

Franco Lucas, Bárbara; Costa, Jorge Alberto Vieira; Brunner, Thomas (2021). Superfoods: Drivers for Consumption Journal of Food Products Marketing, pp. 1-9. Routledge

Markoni, Evelyn; Götze, Franziska; Meier, Matthias; Lemola, Jan Henric Michael; Szélpal, Boris; Reitmayer, Elke; Tobler, Matthias; Osterwalder, Daniel (2021). Urban Future Lab: Gutes und nachhaltiges Leben innerhalb eines Konsumkorridors betreffend Ernährung & Wohnen? In: Agrarwirtschaft und Agrarsoziologie = Economie et Sociologie Rurales 2021 (pp. 108-110). Weinfelden: Schweizerische Gesellschaft für Agrarwirtschaft und Agrarsoziologie (SGA)

2020

Götze, Franziska; Brunner, Thomas (13 December 2020). Use, usefulness and attitude towards digital devices during mealtime In: Eurosense 2020: 9th European Conference on Sensory and Consumer Research. Online. 13-16 December 2020.

Lucas, Barbara; Guelpa, Raffaele; Brunner, Thomas; Denkel, Christoph; Costa, Jorge (27 October 2020). Effect of Açai pulp on the physical properties of cereal-based extrudates In: 7th Simposio de Segurança Alimentar. Online. 27.-29. Oktober 2020.

Lucas, Barbara; Guelpa, Raffaele; Brunner, Thomas; Denkel, Christoph; Costa, Jorge (27 October 2020). Development of snacks enriched with Açai pulp powder In: 7th Simposio de Segurança Alimentar. Online. 27.-29. Oktober 2020.

Mielmann, Annchen; Brunner, Thomas (2020). Consumers’ Motives for Eating and Choosing Sweet Baked Products: A Cross-Cultural Segmentation Study Foods, 9(12), p. 1811. MDPI 10.3390/foods9121811

Stämpfli, Aline E.; Stöckli, Sabrina; Brunner, Thomas; Messner, Claude (2020). A Dieting Facilitator on the Fridge Door: Can Dieters Deliberately Apply Environmental Dieting Cues to Lose Weight? Frontiers in Psychology, 11, p. 582369. Frontiers Research Foundation 10.3389/fpsyg.2020.582369

2019

Brunner, Thomas; Stämpfli, Aline; Stöckli, Sabrina; Messner, Claude (10 September 2019). How external cues affect food intake In: 16th SPS SGP SSP Conference : Psychology’s Contribution to Society. Bern. 9.-11. September 2019.

Lucas, Barbara; Costa, Jorge; Brunner, Thomas (1 August 2019). Consumer attitudes toward superfoods: A study in Switzerland In: 13th Pangborn Sensory Science Symposium. Edinburgh, UK. 28. Juli-2. August 2019.

Markoni, Evelyn; Götze, Franziska (10 May 2019). Chancen und Risiken Partizipatorischer Aktionsforschung bei der Gestaltung eines nachhaltigen urbanen Ernährungssystems am Beispiel der Berner Food Pioniere In: Postwachstumsstadt. Perspektiven des sozial-ökologischen Wandels der Stadtgesellschaft. Weimar. 10.-11. Mai 2019.

2018

Brunner, Thomas; Delley, Mathilde; Denkel, Christoph (7 February 2018). Consumers’ attitude formation and evolution towards 3D-printed food In: 12th International European Forum (Igls-Forum) on System Dynamics and Innovation in Food Networks. Igls. 5.-9. Februar 2018.

2017

Brunner, Thomas; Haueter, Petra; Harms, Eugenia (23 August 2017). Drivers for sugar-reduced food preference In: 12th Pangborn Sensory Science Symposium. Providence, Rhode Island, USA. 20.-24. August 2017.

Götze, Franziska; Brunner, Thomas (30 March 2017). Konsumentenpräferenzen in Bezug auf „Swissness“ und Nachhaltigkeit – Erkenntnisse aus einer umfassenden Bevölkerungsbefragung In: Jahrestagung der Schweizerischen Gesellschaft für Agrarwirtschaft und Agrarsoziologie (SGA): Nachhaltige Landwirtschafts- und Ernährungssysteme. Chur. 30./31. März 2017.

2016

Götze, Franziska; Brunner, Thomas (2016). "Swissness" et durabilité Alimenta : Fachzeitschrift fuer die Lebensmittelwirtschaft(23), pp. 21-23. Publi-Lactis AG

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