Up a level |
Jent, Sandra; Bez, Natalie Sara; Haddad, Joyce; Catalano, Loan; Egger, Kim Stefanie; Raia, Michela; Tedde, Giulia Simona; Rogler, Gerhard (2024). The efficacy and real-world effectiveness of a diet low in fermentable oligo-, di-, monosaccharides and polyols in irritable bowel syndrome: A systematic review and meta-analysis Clinical Nutrition, 43(6), pp. 1551-1562. Elsevier 10.1016/j.clnu.2024.05.014
Jent, Sandra; Tedde, Giulia (2023). Outcomes Management: Wirksamkeitsnachweis in der Ernährungsberatung und -therapie ErnährungsUmschau(2), pp. 94-104. Umschau-Zeitschriftenverlag
Jent, Sandra; Zahnd, Manuela Natascha (2023). Outcomes Management in der täglichen Praxis der Ernährungsberatung und -therapie ErnährungsUmschau(2), pp. 124-131. Umschau-Zeitschriftenverlag
Zbären, Eveline; Padmanabhan, Srividhya; Jent, Sandra (2023). Monitoring/Evaluation in Nutritional Therapy for People with Gastrointestinal Complaints: Online Survey with Dietitians Aktuelle Ernährungsmedizin, 48(01), pp. 27-36. Georg Thieme Verlag 10.1055/a-1895-2430
Jent, Sandra; Bez, Natalie Sara; Catalano, Loan; Rogler, Gerhard (2023). The Efficacy of a Diet Low in Fermentable Oligo-, Di-, Monosaccharides, and Polyols in Irritable Bowel Syndrome Compared to Its “Real-world” Effectiveness: Protocol for a Systematic Review JMIR Research Protocols, 12, e41399. JMIR Publications 10.2196/41399
Jent, Sandra; Schönberg, Sonja; Fischer, Jessica; Stalder, Karin; Eisenblätter, Julia (2022). Nicht vorverpackte Lebensmittel: Bedürfnisse von AnbieterInnen und Betroffenen mit Nahrungsmittelallergien und -unverträglichkeiten - Ergebnisse einer Pilotstudie mit Fokusgruppen ErnährungsUmschau, 69(8), S57-S62. Umschau-Zeitschriftenverlag
Eisenblätter, Julia; Schumacher, Gerry; Hirt, Marie; Wild, Janine; Catalano, Loan; Schoenberg, Sonja; Baru, Brigitte; Jent, Sandra (2021). How do food businesses provide information on allergens in non-prepacked foods? A cross-sectional survey in Switzerland Allergo Journal International, 31(2), pp. 43-50. Springer 10.1007/s40629-021-00191-5
Weishaupt, Esther; Jent, Sandra; Zbären, Eveline; Haas, Karin (2020). Online-Ernährungsberatung zur Gewichtsreduktion ErnährungsUmschau, 67(6), pp. 108-114. Umschau-Zeitschriftenverlag 10.4455/eu.2020.032
Beer-Borst, Sigrid; Eisenblätter, Julia; Jent, Sandra; Siegenthaler, Stefan; Hayoz, Stefanie (2020). Betriebliches Gesundheitsmanagement: Evaluation einer Verhaltens- und Verhältnisintervention zur Förderung einer ausgewogenen, im Salzgehalt angepassten Ernährung (Teil 2) ErnährungsUmschau, 67(1), pp. 2-10. Umschau-Zeitschriftenverlag 10.4455/eu.2020.002
Eisenblätter, Julia; Hächler, Smilla; Stalder, Karin; Müller, Susanne; Schönberg, Sonja; Jent, Sandra (2020). Allergens in loose foods – which source of information is preferred by those affected? Allergologie, 43(09), pp. 349-356. Feistle 10.5414/ALX02176
Beer-Borst, Sigrid; Eisenblätter, Julia; Jent, Sandra; Siegenthaler, Stefan; Hayoz, Stefanie (2019). Betriebliches Gesundheitsmanagement: Evaluation einer Verhaltens- und Verhältnisintervention zur Förderung einer ausgewogenen, im Salzgehalt angepassten Ernährung ErnährungsUmschau, 66(12), pp. 242-249. Umschau-Zeitschriftenverlag 10.4455/eu.2019.049
Beer-Borst, Sigrid; Hayoz, Stefanie; Eisenblätter, Julia; Jent, Sandra; Siegenthaler, Stefan; Strazzullo, Pasquale; Luta, Xhyljeta (2019). RE-AIM evaluation of a one-year trial of a combined educational and environmental workplace intervention to lower salt intake in Switzerland Preventive Medicine Reports, 16, p. 100982. Elsevier 10.1016/j.pmedr.2019.100982
Beer-Borst, Sigrid; Luta, Xhyljeta; Hayoz, Stefanie; Sommerhalder, Kathrin; Krause, Corinna Gréa; Eisenblätter, Julia; Jent, Sandra; Siegenthaler, Stefan; Aubert, Rafael; Haldimann, Max; Strazzullo, Pasquale (2018). Study design and baseline characteristics of a combined educational and environmental intervention trial to lower sodium intake in Swiss employees BMC Public Health, 18(421), pp. 1-16. BioMed Central 10.1186/s12889-018-5366-0
Rufener, Adrian; Jent, Sandra; Kurmann, Silvia; Tribolet, Pascal; Zimmermann, Irène (2021). Der ernährungstherapeutische Prozess In: Ernährungstherapie – Ein evidenzbasiertes Kompaktlehrbuch (pp. 16-23). utb
Jent, Sandra (2021). Eisenmangelanämie In: Steffen, Theobald (ed.) Ernährungstherapie: ein evidenzbasiertes Kompaktlehrbuch. utb (pp. 284-289). Bern: Haupt